diumenge, 29 de març del 2009

S'ha suspés la caminada

Els fets meteorològics són inapel·lables. A causa de la pluja que està caient, l'excursió prevista per a les 9 del matí de hui ha estat suspesa. Durant les properes setmanes informarem d'una altra data per realitzar aquesta activitat, atés el gran interés que té el coneixement del nostre passat i de les restes arqueològiques que tenim al voltant.

dijous, 26 de març del 2009

Cap de setmana d'actes


I aquest divendres acabem: com cada divendres, quinzenalment, demà toca sessió de café teatre, però aquesta vegada, per acabar la temporada (ja que és l'última actuació d'enguany), hem optat per una funció diferent. Ens visitaran Ovidi Twins, un grup humorísticomusical format per dos bessons, sobre el qual podeu saber més i escoltar alguna de les seues cançons ací, en el seu Myspace.


"Els Twins neixen l'agost del 2000, d'una manera casual, alegre i
despreocupada. Tan despreocupada, que tarden tres anys en començar a tocar. El
punt de partida és l'Ovidi Montllor, que per aquella època encara no estava
canonitzat. D'ell n'estudien la manera de dir, la força, vigor i convicció amb
que es plantava a un escenari. Però l'artista-cantant-pallaso no és l'única
referència, i la parella també beu del toasting jamaicà, de la cançó
sudamericana, i moltes coses més. El coctel és de cuidau, i a més està adobat per
una particular manera de fer (una personalitat pròpia, si es permet). Esta ha
estat gestant-se durant molt de temps al si de la insigne revista Moixama, de la
qual ne tenen el 50% de les accions. Qui no conega la revista ja tarda en buscar
la seua web! Doncs així, amb alegria indolent, a poc a poc, sense pretensions,
però sense perdre de vista el llunyà horitzó, els Twins han anat fent-se un
raconet, en el coret de molts i moltes espectadores (Normal, sempre reparteixen
pictolins al concerts)."
Diumenge, com sabeu, hi ha programada una caminada pel terme per conéixer les nostres restes romanes. Ens acompanyarà Ximo Bolufer, l'arqueòleg de Xàbia, que ens parlarà, entre altres, de les restes recentment guardades del pont sobre el riu Gorgos.

dilluns, 23 de març del 2009

Dissabte 28, assemblea extraordinària de socis del casal de Gata

Durant els pròxims dies tots els socis el casal de Gata d'ACPV rebreu per correu ordinari una convocatòria per a la reunió extraordinària dels socis d'Acció de Gata que se celebrarà dissabte que ve 28 de març a les 19 hores al casal (carrer de Lepant, 6).
En aquesta assemblea de socis intervindrà també la coordinadora d'Acció Cultural del País Valencià, Jacinta Rubio.
El motiu d'aquesta convocatòria d'urgència és fer un balanç del que han estat els primers mesos del casal i la necessitat d'incorporar nous membres a la junta per garantir la continuitat del projecte. Per això que és de vital importància la vostra assistència i participació com a socis del casal.

Us esperem.

dimecres, 11 de març del 2009

Divendres, l'Índio i xarrada sobre TV3

Divendres tindrem acte per partida doble: D'una banda, a les 20.30, hi haurà una reunió informativa sobre la situació de la lluita per les emissions de TV3 al País Valencià. La reunió és de vital importància, ja que la batalla, ara mateixa, necessita col·laboradors. Ja haureu llegit en la premsa que ACPV prepara una Iniciativa Legislativa Popular per presentar una llei al Congrés espanyol. Això demana que en un termini de temps curt siguem capaços d'arreplegar 500.000 signatures i per a això fem falta tots i totes. Serà una ocasió històrica perquè ens fem sentir, a més, d'una manera ben legítima i democràtica. Aconseguir el nostre objectiu no serà fàcil, però hem demostrat, en moltes ocasions, que si ens organitzem i mantenim la il·lusió podem conquerir allò inimaginable. Fa dos anys, quan la Generalitat va començar aquesta política d'assetjament, ningú pensava que arribaríem fins ací. Tot i que han tancat tres repetidors no hem defallit i es mantenen les emissions a la major part del País. L'objectiu, ara, és normalitzar-les legalment i exigir l'espai comunicatiu comú per als territoris catalanoparlants que la Carta Europea de les Llengües Regionals demana l'Estat Espanyol acomplisca.

D'una altra banda, a partir de les 23.00, com cada quinzena, tindrem el Café Teatre. En aquesta ocasió ve un actor ja conegut, l'Índio, que l'any passat va estrenar el casal en una memorable actuació en record a Eugenio. Després de l'èxit d'aquella funció tindrem una nova ocasió de veure'l amb un espectacle nou.

Carta d'Eliseu Climent explicant la campanya.

divendres, 6 de març del 2009

campanya electrònica per TV3

La Xarxa de Consumidors amb Llengua ha engegat una campanya electrònica de cartes al Ministre d'Indústria per la recepció de TV3 al País Valencià. Des d'ací en reproduïm el text com a forma de donar-li suport i publicitar-la. Podeu entrar a la pàgina ací.

Des del Casal, us recordem la reunió informativa de divendres que ve per explicar la campanya d'Iniciativa Legislativa Popular d'ACPV per canviar les lleis vigents i fer factible i necessària la recepció dels canals en llengua catalana a tot el territori catalanoparlant. És molt important la màxima implicació de tots per aconseguir aquesta fita.




"Benvolguts/des, Com sabeu aviat arribarà la TDT que permetrà la recepció de més canals de televisió. Curiosament, l'arribada d'aquesta tècnica en lloc de proporcionar que les principals televisions en català es vegin a tot el territori lingüístic farà que cada cop quedin més empetitides i sense possibilitat d'anar més lluny de l'àmbit autonòmic o local. En efecte, ja sabem que la reciprocitat en la recepció de canals entre Catalunya i el País Valencià és gairebé impossible en aquests moments. A Catalunya del Nord tallen les televisions del Principat. Els acords entre Catalunya i les Balears seran de mínims i de la Franja de Ponent no se n'ocupa gairebé ningú. Davant d'aquest panorama cal reaccionar ràpidament. En els pròxims mesos ens hi juguem molt.
Necessitem un espai televisiu propi en català si no volem ser un poble i una llengua residual. És per això que XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA engega aquesta campanya, tot esperant la vostra col.laboració. Es tracta d'enviar una carta al ministre d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya perquè ell en té la clau tècnica. D'altra banda, creiem que l'Estat ha de prendre cartes en aquest tema de les televisions en català i que no s'ha de deixar tot a mans només a mans de les autonomies. Si us plau entreu a: ttp://www.indexcat.cat/somdeumilions/campanya.htm
Seguiu-ne les instruccions i envieu-la. Moltes gràcies. XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA/ SOM DEU MILIONS."

diumenge, 1 de març del 2009

programació de març