dimarts, 18 de setembre del 2007

La crònica al "Canfali"

Dissabte passat la delegació de Gata d'ACPV fou novament notícia al Canfali , que va publicar una ressenya de l'assemblea de socis i del concert de les Mãedéus. Ací teniu la crònica publicada, i pròximament la podreu veure a l'apartat de recull de premsa com va quedar al periòdic:


El casal de Gata d'ACPV enceta la nova temporada amb una assemblea de socis i un concert


El casal de Gata d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va reprendre divendres passat les activitats després del parèntesi estival. Així, una assemblea informativa per als socis i el concert posterior del trio musical Les Mãedéus van encetar la nova temporada d'activitats, durant la primera part de la qual l'associació cultural espera començar les obres de la seu física i obrir-la pròximament.
D'aquesta forma, en l'assemblea general es va fer recompte de l'últim any de treball, de les activitats que s'han dut a terme, com ara presentacions de llibres, manifestacions, café-teatre, etc... es va informar sobre les futures activitats i es va donar compte de com avança l'obertura de la seu física, que s'espera que es produïsca durant la primera part d'aquesta nova temporada.
Després d'aquesta assemblea general i d'una picadeta per a tots els socis assistents es va celebrar al parc del Raval el concert de Les Mãedéus. A l'actuació van assistir vora un centenar de persones que van gaudir del bon humor i de la música d'aquest trio satiricomusical que va suposar el coronament a una jornada que va marcar el punt d'eixida per a la nova temporada del casal.


Valencians a Algèria i Rosa-Luxemburg

Després d'aquest primer acte, el casal de Gata d'ACPV té previst per a aquest mateix mes de setembre dues activitats més. En primer lloc, el dia 21 de setembre, a la biblioteca municipal tindrà lloc la presentació del llibre Els valencians d'Algèria (1830-1962). Memòria i patrimoni d'una comunitat emigrada Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular, un estudi sobre la presència valenciana dins de l'excolònia francesa d'Algèria i que reivindica el patrimoni cultural que la comunitat que emigrà a aquell país ha aportat al poble valencià.
Per altra banda, el 28 de setembre, dins de la programació de les festes de Sant Miquel de Gata, el casal ha programat un concert al nou poliesportiu municipal de les Sorts. Eixa nit, a partir de la 1.00 hores, actuaran el grup local Carcoma i els barcelonins Rosa-Luxemburg, finalistes en l'edició del Sona9 2006 i que presentaran el seu primer LP homònim.