dijous, 20 de març del 2008

El casal presenta "¿Por qué nos salimos? Los secularizados"


L’obra ha estat coordinada pel gater Antonio Signes


El casal de Gata d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV-Gata) va organitzar dissabte passat al Centre Social de la població la presentació del llibre ¿Por qué nos salimos? Los secularizados, una obra coordinada pel gater Antonio Signes i que recull el testimoni de diferents exsacerdots que van penjar els hàbits ja fa uns quants anys i que ara, després d'un llarg silenci, han decidit trencar-lo i explicar la seua història en aquest llibre.


En aquesta obra, 14 capellans que van deixar de ser-ho per diferents qüestions es despullen i miren de contar els motius que els van dur a fer aquell pas tan important, com van viure aquella decisió amb què van trencar una vida dedicada a l'Església, en alguns casos durant molts anys, i què els va suposar socialment el seu canvi d'estatus.


Així, mig centenar de persones van assistir al Centre Social de Gata a la presentació del llibre, que va comptar amb la participació del coordinador de l'obra, Antonio Signes, i de José Pellicer, un altre dels testimonis recollits al llibre. L'acte va estar introduït pel periodista Francesc Arabí.


El Casal de Gata d'ACPV continua la seua tasca de dinamització de la vida cultural local i de la comarca. Així la pròxima activitat programada serà el divendres 4 d'abril al pub La Via on continua el cicle de café teatre de la MaCMA amb l'espectacle d'Universal Pantomima.