divendres, 27 de febrer del 2009

Bloc a favor del nom de Calp

Amb aquesta actualització volem fer-nos solidaris de la proposta que ens ha arribat. S'ha activat un bloc, http://mascarat.blog-activo.com/, de defensa del nom tradicional Calp (en detriment de la traducció, Calpe, que encara és oficial). Des d'ací us animem a visitar-lo i a adherir-vos a aquesta campanya, els antecedents de la qual us mostrem citant un altre bloc valencià.


"El passat 4 de desembre, es va aprovar el topònim oficial de CALP pel ple municipal d’aquesta ciutat de la Marina Alta.
La proposta feta pel BLOC amb l’oposició dels representants del PSPV-PSOE (cal esperar que es tracta d’una actitud incomprensible dels representants locals i no un principi d’aquest partit d’oposar-se als toponònims en valencià), està avui en perill.
En efecte, un grup d’europeus residents a Calp, amb el suport mediàtic del diari EL MUNDO, ha promogut una campanya de recollida de signatures en contra de l’oficialització del topònim històric de la localitat, quan l’aprovació definitiva de la denominació CALP encara ha d’estar ratificada pel govern del PP de la Generalitat Valenciana."

Per donar el vostre suport, heu d'enviar un mail amb el nom i el DNI elmeunomescalp@hotmail.com