divendres, 6 de març de 2009

campanya electrònica per TV3

La Xarxa de Consumidors amb Llengua ha engegat una campanya electrònica de cartes al Ministre d'Indústria per la recepció de TV3 al País Valencià. Des d'ací en reproduïm el text com a forma de donar-li suport i publicitar-la. Podeu entrar a la pàgina ací.

Des del Casal, us recordem la reunió informativa de divendres que ve per explicar la campanya d'Iniciativa Legislativa Popular d'ACPV per canviar les lleis vigents i fer factible i necessària la recepció dels canals en llengua catalana a tot el territori catalanoparlant. És molt important la màxima implicació de tots per aconseguir aquesta fita.
"Benvolguts/des, Com sabeu aviat arribarà la TDT que permetrà la recepció de més canals de televisió. Curiosament, l'arribada d'aquesta tècnica en lloc de proporcionar que les principals televisions en català es vegin a tot el territori lingüístic farà que cada cop quedin més empetitides i sense possibilitat d'anar més lluny de l'àmbit autonòmic o local. En efecte, ja sabem que la reciprocitat en la recepció de canals entre Catalunya i el País Valencià és gairebé impossible en aquests moments. A Catalunya del Nord tallen les televisions del Principat. Els acords entre Catalunya i les Balears seran de mínims i de la Franja de Ponent no se n'ocupa gairebé ningú. Davant d'aquest panorama cal reaccionar ràpidament. En els pròxims mesos ens hi juguem molt.
Necessitem un espai televisiu propi en català si no volem ser un poble i una llengua residual. És per això que XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA engega aquesta campanya, tot esperant la vostra col.laboració. Es tracta d'enviar una carta al ministre d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya perquè ell en té la clau tècnica. D'altra banda, creiem que l'Estat ha de prendre cartes en aquest tema de les televisions en català i que no s'ha de deixar tot a mans només a mans de les autonomies. Si us plau entreu a: ttp://www.indexcat.cat/somdeumilions/campanya.htm
Seguiu-ne les instruccions i envieu-la. Moltes gràcies. XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA/ SOM DEU MILIONS."