dijous, 26 d’abril del 2007

El Camí


El proper pont de l'1 de Maig la gent del Camí ha programat una excursió de quatre dies per la ruta de la Marina. Com ja sabeu, el mes de novembre passat els promotors d'aquesta iniciativa van estar a Gata presentant el projecte i van fer una excursió de Gata a Benissa per senyalitzar aquest tram del recorregut. Ara, una vegada marcat el tram complet de la Marina, han organitzat una excursió per fer tot el recorregut.

El Camí, com els promotors mateixos del projecte diuen, va nàixer de la voluntat d’establir i senyalitzar un recorregut essencialment cultural per totes les terres de parla catalana, que permeti a tothom que l’emprengui visitar i conèixer millor la nostra terra. Això ens fa estimar tots els seus valors, tot descobrint i revitalitzant la nostra dimensió col·lectiva.


Des del Casal de Gata d'ACPV us encoratgem perquè els acompanyeu en algun tram de la ruta o que els acolliu de la millor manera possible quan arriben a Gata o a qualsevol dels pobles per on passaran aquests quatre dies.

Aquest és l'itinerari que faran per la nostra comarca:

*Dissabte 28: Dénia - Xàbia*

Port de Dénia. Visita a la cova Tallada. Torre del Gerro (s. XVI).Vistes del Montgó. Les Planes. Cap de Sant Antoni: els dies clars, desdel cim es poden veure les Illes Balears. Port de Xàbia. Platges de Xàbia.

*Diumenge 29 : Xàbia - Gata de Gorgos*

Centre de Xàbia. Museu Municipal Arqueològic i Etnològic Soler Blasco:la pansa i les feines tradicionals. Església-fortalesa de Sant Bartomeu(gòtic isabelí). Camí vell de Gata de Gorgos: camps d'oliveres,garrofers i tarongers.

*Dilluns 30: Gata de Gorgos - Benissa*

Font de la Mata. Centre històric de Benissa. Catedral de Benissa.Monestir de Benissa.
*Dimarts 1: Benissa - Senija - Llíber - Xaló*

Poblet de Senija. Vinyes del pla de Llíber. Visita a Llíber. Vista delColl de Rates i la vall de Pop. Xaló.Tarda: dinar de comiat i Retorn.
*Nivell de dificultat: *baix-mig; entre 10 i 15 km per dia i desnivells.