divendres, 5 d’octubre del 2007

La Comissió 9 d'Octubre convoca la tradicional manifestació


La Comissió 9 d’Octubre (formada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Escola Valenciana, CCOO-PV, Intersindical Valenciana, Col·lectiu Autònom de Treballadors CAT, Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Bloc Nacionalista Valencià (BNV), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Els Verds-Esquerra Ecologista, Els Verds del País Valencià, Ca Revolta i Associació Constantí Llombart) ha convocat un any més la manifestació del 9 d'Octubre.


La marxa, que enguany s'ha convocat amb el lema "Defensem els llibertats, guanyem el país", s'iniciarà dimarts que ve a les 18.00 hores a la plaça de Sant Agustí de València. Des d'aquest punt, els participants en la comitiva passaran pels carrers de Xàtiva i de Colom fins al Palau de Justícia i es desplaçaran a continuació fins al Parterre, on conclourà el recorregut i es llegirà el manifest redactat per la Comissió 9 d'Octubre



ACPV-Gata anima a tots els seus socis i simpatitzants a participar-hi, ja que enguany, a causa de la diversitat d'actes -el baret de la fira Gata al Carrer i altres compromisos- ha estat impossible muntar un autobús.




Manifest "Defensem les llibertats, guanyem el país"



En l’any del recordatori dels 300 anys de la batalla d’Almansa, hui ens manifestem a València per commemorar l’entrada del rei Jaume I a la ciutat, un 9 d’Octubre de 1238, i, amb ella, el nostre naixement com a poble. Aquestos i d’altres fets han marcat la nostra identitat col·lectiva i de forma especial, ens han ofert la llengua que compartim amb altres catalans i mallorquins, la nostra llengua comuna normativitzada ara fa 75 anys en la signatura de les Normes de Castelló.


Els qui ens sentim valencians i valencianes, hem de estar orgullosos de la nostra terra, dels nostres paisatges, del nostre caràcter tolerant. Hem de fer d’aquest un país obert i acollidor, hem de continuar lluitant pel nostre patrimoni cultural, per la nostra llengua, pel nostre territori, pels nostres drets socials, per la nostra identitat com a poble.
A hores d’ara, hem de sumar esforços i il·lusió per tal d’aconseguir :
un procés d’ordenació del nostre territori, que contemple la participació ciutadana i que es puga trencar el procés d’especulació del sòl amb els seus greus efectes sobre el paisatge, l’economia, la qualitat de vida i la salut.


el valencià ha de convertir-se en punt de trobada de tots aquells que viuen i treballen al País Valencià, el govern valencià deu dedicar esforços polítics i econòmics necessaris per a una extensió global de l’ús social del valencià, especialment en aquells en q1ue la seua presència és encara feble, com el cinema, justícia, integració del nouvinguts.....
un model social i econòmic pel nostre País real, sense dèficits democràtics, amb infraestructures de qualitat, amb projectes necessaris i útils.


A hores d’ara quan les agressions a la llibertat d’expressió, a la pluralitat d’informació i a la pròpia democràcia es fan paleses amb l’amenaça del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, hem de continuar denunciant aquestes agressions, perquè a la fi el que volem tots i totes és viure, i deixar en herència, un país que recupere el seu territori privilegiat, la seua economia productiva i amb criteris de qualitat, la seua llengua com a referent identitari i la seua capacitat col·lectiva com a poble.


Per això, avui, 9 d’Octubre, fem una crida per a defensar les llibertats, per a guanyar el país, i ho podem fer entre tots i totes. Per això, avui, 9 d’Octubre, creiem que és necessari mobilitzar la societat, i enfortir les associacions, col·lectius, partits i sindicats que lluitem per un País Valencià més just, més lliure i més democràtic. Per què el futur és nostre.


Visca el País Valencià!