dimecres, 19 de desembre del 2007

Caminada a la casa dels Xaparrundos


Una quinzena de persones van desafiar el mal oratge i van pujar a la casa dels Xaparrundos diumenge passat. Tot i que les condicions meteorològiques no eren les més adients per a una caminada, finalment l'organització va decidir realitzar-la amb la gent que es va presentar a la plaça Nova. L'afluència no era l'esperada si hi haguera hagut un dia assolellat però, tot i això, l'excursió va resultar un èxit i, a més de la caminada fins arribar a la casa dels Xaparrundos, va resultar també molt gratificant l'explicació donada per una de les propietàries de la construcció. Durant la xarrada es va comentar el mode de vida dels habitants del lloc, com treballaven, com era la caseta i què va passar quan van deixar d'anar-hi.

Tota una experiència que el Casal espera repetir en les dues pròximes caminades a la casa Canela i a la del Soberano. Una nova oportunitat per gaudir del paisatge local i per conèixer millor el patrimoni arquitectònic gater.
Podeu veure les fotos de l'excursió, com sempre, més avall.

5 comentaris:

garrotipadur ha dit...

Voldria informació de les rutes de Gata a Benissa ja visc a Benissa i sé que de la Mallà Verda ixen algunes però no sé exactament quines són.

Adéu i gràcies i enhorabona per la web

Anònim ha dit...

Company,
poden donar-te molta més informació sobre les rutes que connecten els nostres pobles a qualsevol grup espeleològic o excursionista de la comarca. Sembla que la ruta que connectava Gata i Benissa antigament passava pel que a Gata anomenem la garganta de Senija (potser per a vosaltres siga la garganta de Gata, no ho sé). És un camí transitable, o almenys ho era abans de les últimes plogudes. Tal i com dius, també es pot vindre per dalt del tossal Aspre (en terminologia Gatera), per la mallada Verda per a vosaltres. La ruta que baixa a Gata l'has d'agarrar per la casa del Soberano (unes casetes en runes que hi ha dalt de tot). És una senda transitable que baixa per la lloma del notari fins a les Comes.
Espere que et siga d'ajuda.

Anònim ha dit...

Gràcies i hem serà de gran ajuda però respecte als grups espeologògics i senderistes no trobe cap correu i si apareixen no funcionen ja.
Hi ha molta manca de webs respecte al nostre patrimoni senderiste i estic pensant en crear un blog on recopilar totes les rutes.
Adéu,gràcies i quan ja tinga el blog en marxa penjaré ací la direcció.
Bon any!

garrotipadur ha dit...

Gràcies per tot i volia preguntar-te si quan aneu a la casa del Soberano podria anar amb vosaltres tot i no ser soci del casal.+

Adéu

Casal de Gata d'ACPV ha dit...

Evidentment que pots venir. Totes les activitats estan obertes a tothom independentment que en siguen socis o no. Aquells activitats o convocatòries que sols són per als socis no es publiciten obertament i sols els arriben a ells. Quan estiga clara la data de l'excursió es publicarà al bloc de Casal.