divendres, 22 de febrer del 2008

ACPV alça acta notarial dels ingressos i despeses de la campanya solidària per TV3


Exercici de transparència i de responsabilitat davant la ciutadania i les institucions que han col·laborat

ACPV va presentar fa unes setmanes demanda de recurs contra el primer expedient de la Generalitat valenciana, que sancionava l’entitat amb 300.000€ i ordenava el cessament de les emissions de TV3 des dels repetidors de la Carrasqueta, Mondúver i Bartolo. En aquest escrit se sol·licitava, entre d’altres coses, la suspensió cautelar tant de la multa com de l’ordre de tancament de les emissions, fins que no hi haja sentència en ferm que confirme o anul·le l’expedient.


Doncs bé, com ja vam informar anteriorment, el TSJCV ha acceptat la suspensió cautelar de la multa (però no del cessament de les emissions). Cal dir, però, que tot i que a hores d’ara la multa no s’ha de pagar, la Generalitat ha recorregut aquesta suspensió cautelar i, a més, ha sol·licitat al TSJCV que es disposite una fiança per garantir el pagament de la multa si finalment aquesta fóra confirmada. El tribunal encara no s’ha posicionat sobre aquestes dues qüestions.


En un exercici de transparència i de responsabilitat davant d’aquells que han col·laborat econòmicament abans de la suspensió del TSJCV, l’entitat ha alçat acta notarial sobre el total d’ingressos i despeses generats per la campanya. En resum, i per a que quede constància, desglossem ací, a grans trets, les xifres.


En total han col·laborat prop de 30.000 persones (majoritàriament amb l’aportació mínima de 10€), 200 entitats i 100 ajuntaments de tots els Països Catalans. Aquests ajuts han suposat uns ingressos de 326.686€ (no es compten les donacions aprovades per ajuntaments amb anterioritat a la suspensió i que encara no s’han fet efectives). Per contra, les despeses fins aquest moment s’eleven a 171.147€ repartides entre els salaris de personal que s’ha hagut d’incorporar a una campanya d’aquestes dimensions, les reproduccions i enviament per correu postal i missatgeria de l’obra cedida per Antoni Tàpies (la qual s’ha enviat a tots aquell que han col·laborat amb l’aportació mínima de 10€), les comissions bancàries, el material gràfic de la campanya, o la publicitat insertada en els mitjans de comunicació.


ACPV, tanmateix, també aprofita aquest comunicat per alertar la ciutadania que la suspensió de la multa no és, ni molt menys definitiva, i que la sentència pot tenir com a conseqüència la confirmació de la suspensió, però també la confirmació de la multa. Igualment, cal recordar que la Generalitat Valenciana ha obert dos nous expedients per les emissions de TV3 –en aquest cas des dels reemissors de Perenxisa, Alginet i la Llosa de Ranes– què poden suposar dos noves multes d’igual o major quantia. ACPV, conscients del perill que suposaria la confirmació de la multa per part del TSJCV i les probables dues noves sancions que poden venir, insta a la ciutadania a mantenir la tensió social en favor de TV3 i no descarta haver de tornar a fer una crida a la solidaritat econòmica de la ciutadania i les administracions sensibilitzades en aquesta lluita justa.


Per la seua banda, la junta del Casal de Gata vol agrair a tots els socis la seua solidaritat i que hagen col·laborat per fer front a la multa. Açò era cosa de tots i entre tots anem fent.