divendres, 18 d’abril del 2008

ACPV-Gata inaugura demà la nova seu

Tot el poble i la comarca hi estan convidats

La delegació de Gata d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) celebrarà demà dissabte, 19 d'abril, la inauguració de la seua seu, un nou espai situat al cor del barri de la Font del Riu que constituirà un nou punt de trobada a favor de la cultural, el país, la llengua i el progrés a la comarca de la Marina.

La nova seu, situada al número 6 del carrer de Lepant, obrirà les portes aquest cap de setmana amb una gran inauguració a què estan convidats tots els socis del col·lectiu local, representats d'altres casals de la xarxa de delegacions d'ACPV, associacions, partits polítics i gent de la cultura. A més, durant l'acte, que començarà a les 19 hores, es presentarà als assistents la nova seu i les seues instal·lacions i es donarà a conèixer també la programació cultural que s'hi desenvoluparà en els pròxims mesos. En acabant i hi haurà un vi d'honor per a tots els assistents

La delegació de Gata d'ACPV es va constituir a final del 2006 per tal de dinamitzar la vida cultural de la població i ser un referent en la defensa de la llengua i del país dins de la localitat i a la comarca. Des d'aleshores han estat més de trenta els actes celebrats entre presentacions de llibres, conferències, actuacions de teatre i música, entre d'altres. A partir d'ara, i amb la nova seu, el volum d'activitats del col·lectiu augmentarà al llarg dels pròxims mesos amb noves propostes de tot tipus.

Acció Cultural del País Valencià és una entitat dedicada a l'estudi, la defensa i la promoció del patrimoni cultural, artístic i natural de la totalitat del País Valencià. Va ser creada a València el 1978. El seu primer president va ser Joan Fuster i Joan Francesc Mira la presidí de 1992 a 1999. Hui dia és presidida per Eliseu Climent.

Dins de les seues activitats, una de les iniciatives més potents en els darrers vint anys ha estat la creació de la seua xarxa de delegacions arreu del País València i a d'altres zones catalanoparlants on el maltractament a la cultura pròpia es fa més palés, com la Catalunya Nord. Així, aquesta xarxa s'amplia a partir d'aquest cap de setmana amb l'obertura de la seu de Gata.