divendres, 29 de juny de 2007

El Casal de Gata al "Butlletí" d'ACPV

Com cada principi d'estació, ACPV publica i envia a tots els seus socis el seu Butlletí informatiu. En aquesta ocasió, i com ha ocorregut en les dues darreres edicions, la presència del Casal de Gata torna fer-se notar. L'espai dedicat a les activitats d'ACPV-Gata dins de la secció dels casals és prou important, però per si no en sou socis i no rebeu el butlletí ací us reproduim la nota original que vam enviar des del Casal de Gata:Presentacions, documentals, teatre, manifestacions i l'obertura d'un bloc propi marquen la primavera d'ACPV-Gata


Durant els darrers mesos l'activitat del col·lectiu que dirigeix el projecte per posar en funcionament un nou Casal a Gata no ha parat. Hem avançat amb la subscripció de nous socis que avalen i donen força al projecte: ja som quasi 90 persones que formem part d'aquesta mampresa cultural per a Gata i la comarca. A més, ha estat contínua la realització d'actes.


L'organització de 6 sessions de Café Teatre junt amb la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, que ha omplit de gom a gom el local on s'organitzaven; la presentació del Llibre Verd del Territori Valencià, d'Escola Valenciana, a càrrec de la conciutadana Carme Miquel; la presentació a Gata del documental sobre l'urbanisme Green Paradise, la California Europea de Pau Soler i Pablo Martos, el primer dels quals hi assistí per fer un debat amb el públic i la xarrada informativa sobre la situació de les emissions de TV3 al País Valencià han estat alguns dels actes del col·lectiu gater els darrers mesos.

Per apropar tota aquesta activitat als socis i sòcies, a més dels avanços en les gestions del futur local del casal, la junta va decidir crear un bloc, com una mena de casal virtual on hem penjat imatges dels actes realitzats, ressenyes, i molta més informació d'interés que podeu consultar a http://www.elriuraucultural.blogspot.com/.

A més, hem pres part activament en convocatòries més amplies, com ara les manifestacions del 5 de maig i la convocada per Compromís pel Territori a Alacant, per a les quals vam posar autobusos de què es beneficiaren companys d'arreu de la comarca. Cal fer esment, també, de la participació activa en els actes d'El Camí, que en una de les seues excursions per la Marina els membres del Casal els vam acompanyar i els vam guiar durant la visita que feren a Gata. D'aquesta mateixa trobada van sorgir compromisos futurs de col·laboració.

Després d'uns mesos tan plens d'activitats diverses, la junta del Casal hem decidit reduir el ritme de programació d'actes de cara a l'estiu, per tal d'avançar les gestions i l'acondicionament de l'espai físic del Casal. Que esperem obrir la tardor que ve.