divendres, 14 de desembre del 2007

Diumenge descobrim el nostre patrimoni arquitectònic


ACPV-Gata proposa un cicle de caminades per conèixer el patrimoni arquitectònic rural de mà dels seus propietaris


El Casal de Gata d'Acció Cultural del País Valencià enceta aquest diumenge un cicle d'excursions dedicat a conèixer part del patrimoni arquitectònic rural més rellevant de la població. Així, sota l'epígraf "Coneix el patrimoni rural de la mà dels seus propietaris" ACPV-Gata ha organitzat una sèrie d'excursions, la primera de les quals se celebrarà aquest proper diumenge 16 de desembre a la construcció coneguda com a Casa dels Xaparrundos. L'excursió eixirà a les 9.00 hores des de la plaça Nova de Gata i tots aquells que vulguen participar-hi sols hauran de dur l'esmorzar, a més de calçat i roba adients.

Una de les peculiaritats bàsiques del cicle és que a més de la caminada fins a la construcció, que constitueix també un bonic passeig pel terme, hi haurà una xarrada per part de les famílies propietàries de cadascuna de les cases perquè expliquen com hi vivien i com eren abans de quedar abandonades.

A més d'aquest primera excursió n'hi ha programades dues més per al primer trimestre del 2008 a la casa Canela i a la casa del Soberano que seguiran la mateixa filosofia de caminada fins a les construccions i una xarrada posteriors per part dels seus propietaris. La primera d'aquestes caminades és, amb diferència, la més coneguda ja que les restes que en queden vigilen des de dalt la font de la Mata. La part més famosa de la casa és l'únic aljup que queda sencer.

ACPV-Gata, amb aquesta iniciativa pretén posar a l'abast del poble i de la comarca un coneixement més acurat del nostre patrimoni arquitectònic i alhora proposar una activitat lúdica i de contacte amb la natura, basada en el respecte al medi i un coneixement més gran del terme i del patrimoni local.