divendres, 14 de març de 2008

Dissabte, presentació del llibre "¿Por qué nos salimos? Los secularizados"


La secularització de tants sacerdots, religiosos i religioses després del concili Vaticà II és encara una realitat que es vol tapar. El Vaticà, a través d'un article de Civiltà Cattolica opina que no són tants i que molts tornen. A Catalunya es va publicar l'any passat un llibre, "Les plegades", amb una tesi molt diferent. Així, dissabte 8 de març, al Centre Social de Gata, a les 19.30 hores, se'n presenta un altre amb el testimoni de 14 secularitzats de la diòcesi de València i coordinat pel gater Antonio Signes. ¿POR QUÉ NOS SALIMOS? Amb aquest títol 14 exsacerdots acaben de publicar un llibre on donen les seues raons.

Primer exposen per què van entrar, com van ser educats, quines van ser les seues experiències pastorals, els motius que van tindre per a abandonar la clerecia i, finalment, el camí recorregut des de llavors.

La jerarquia eclesiàstica sap molt bé que darrere de cada "defecció sacerdotal" bateguen pecats estructurals que no està disposada a reconéixer ni vol que es destapen. Es queda més tranquil·la, dient: "No eren dels nostres!", o bé "han traït la seua vocació!".

Tothom ha de saber que en el rescripte de secularització s'ordena als exsacerdots que no tornen a les parròquies on hagen exercit el seu ministeri o als llocs on els coneguen. Com anteriorment, per estes i moltes altres circumstàncies, estos exsacerdots no van poder parlar, ho fan ara. Tard, però no per la seua culpa.

Aquests 14 testimonis (històries xicotetes de vivències ben diferents) no són un nombre suficient per a una enquesta i menys per a un estudi sociològic, però moltes històries com aquestes són imprescindibles per a conéixer la Història de l'Església per dins.


Font: redescristianas.net

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.