diumenge, 15 de febrer del 2009

Continua la campanya per TV3


Durant aquests mesos hi ha hagut moltes notícies sobre aquest tema, a més de les declaracions d'uns i d'uns altres: el Govern valencià ha tallat, a més dels repetidors de la Carrasqueta, el que cobreix la Ribera i la Costera; el Tribunal Superior de Justícia valencià ha donat, tal i com esperàvem, la raó a la Generalitat, mentre el Congrés i el Senat espanyols, recentment, per majoria, han fet una declaració d'intencions favorables al posicionament d'ACPV i a la reciprocitat d'emissions de les televisions valenciana, balear i catalana. Això no obstant, aquestes declaracions no van acompanyades de cap mesura que s'haja d'aplicar i, dos anys després de que començara l'avís de la Generalitat per tancar els repetidors, el govern valencià no ha fet res en eixe sentit, sols que declaracions falses en què deia que no tenia la tecnologia suficient per dur-ho a terme.
En realitat, té dos múltiplex concedits, que permeten passar entre 8 i 10 canals, dels quals sols en fa servir 4 ara mateix (Canal 9, Punt Dos i dos canals que pertanyen a gent afí políticament al PP). Per tant, hi ha espai suficient per passar els 4 canals catalans i la televisió mallorquina. El problema és que no volen, i volen la concessió d'un tercer múltiplex per poder donar 9 canals més a emissores afins políticament i un a TV3.
ACPV, durant aquest temps, ha estat preparant una campanya que ja s'ha presentat en públic i que d'ací a poc, quan acaben els tràmits preparatoris, començarà: la Iniciativa Legislativa Popular. Es tracta d'arreplegar 500.000 signatures, validades, durant 9 mesos per fer entrar una llei al Congrés. D'aquesta manera, mitjançant la pressió popular i el compromís del màxim de gent, podem superar l'escull que representa el govern valencià i l'espanyol en la defensa dels nostres interessos, en aquest cas comunicatius i lingüístics. De tot això, n'informarem prompte en un acte al Casal.