dilluns, 7 de maig del 2007

El 5 de maig


Setanta mil persones, segons Acció Cultural de País Valencià, es van manifestar dissabte passat pel centre de València sota el lema 'Ja n'hi ha prou!' per commemorar els 300 anys de la batalla d'Almansa i per "exigir la continuïtat de TV3 al País Valencià". La protesta, que va finalitzar davant de la plaça de Bous va provocar que es col·lapsés l'avinguda de Colom.


Així comencen les cròniques de la gran manifestació de dissabte passat, un dia molt especial per als membres del Casal de Gata d'ACPV i per a la seua junta. Era la primera vegada que, com a Casal, organitzàvem un autobús per pujar a la tradicional manifestació per commemorar el 25 d'abril a València. Sota el lema "1707-2007 Ja n'hi ha prou!" ACPV-Gata va fer durant les setmanes precedents, a través de cartellades, una crida a tot el poble a participar-hi, tant en la manifestació com en el concert "300 anys de lluita i cançons" i la gent es va fer avant, sobretot els darrers dies abans de la manifestació, suposem per allò tan valencià del pensat i fet.

Fou nombrós el grup de gaters que va pujar amb l'autobús d'ACPV-Gata, sense comptar la gent de la Marina que s'hi va afegir i sense deixar de banda els gaters que bé pel seu compte o residents a València, van assistir també a la manifestació. En total la representació gatera ha estat xifrada en una cinquantena. Abillats amb la nova samarreta del casal, molts "Qui no mossega... arrapa" es van deixar veure i van constituir una minimarea gatera, com podeu comprovar a la foto, que va deixar sentir el seu crit de "ja n'hi ha prou!". També s'hi van sumar dolçainers del poble que van bufar més fort que mai i van llançar al vent cançons i melodies per a una jornada de reivindicació i festa.


Enhorabona a tots per participar-hi. Açò ha suposat també tota una empenta per al Casal de Gata, que ha demostrat que el suport amb què compta és molt ampli entre la població i entre la comarca. Una raó fonamental per continuar treballant.

Els pròxims dies podreu trobar més fotos de la manifestació, una vegada reunim i organitzem tot el material de què disposem. Perquè feu boca ací us deixem un vídeo de Vilaweb