dimecres, 7 de maig del 2008

La guia "Què faig si..."


El proper dissabte 10 de maig tindrà lloc a la seu del Casal de Gata d'ACPV la presentació de la guia Què faig si... editada per Plataforma per la Llengua i que vol ser un manual de suggeriments de com actuar en diferents situacions de la vida quotidiana per no canviar de llengua i mantenir l'ús del valencià.


Segons els responsables de la guia, la idea central és que "ens convé abordar aquestes situacions amb calma, des d'una actitud constructiva i amb sentit de l'humor". En cas contrari, "si ens alterem, ens enfadem o ens atabalem, el malestar i la fatiga que això ens provocarà acabarà fent-nos molt difícil el manteniment d'una actitud lingüística digna".


Així, afirmen, "no es tracta de crear enemics, sinó complicitats, i per bé que segurament hi haurà situacions en què haurem de reclamar els drets que les lleis vigents ens reconeixen, mirarem sempre de fer-ho amb una actitud assertiva, més que no defensiva".


El membre de la Plataforma per la Llengua Àlvar Kuehn presentarà aquest dissabte al Casal de Gata a les 19 hores aquesta guia útil que de ben segur aportarà molta informació i mostrarà com resoldre determinats conflictes lingüístics de forma positiva.


Durant l'acte es repartirà un exemplar gratuït a tots els assistents.