divendres, 28 de novembre del 2008

Aquesta nit al casal, projecció i col·loqui


El casal projecta el documental "Del roig al blau"

Després de la projecció de "Terra Lliure, punt final" el casal de Gata continua el cicle de cinema documental polític aquesta nit a les 22.30 hores amb "Del roig al blau: la transició valenciana", un documental produït per la Universitat de València que repassa l'anomenada Batalla de València. El documental estudia, amb entrevistes a polítics valencians i espanyols de totes les tendències, intel·lectuals, documents d'aleshores, etc., el període que abraça des de la mort del dictador, l'any 1975 fins el 1982. És el primer estudi audiovisual d'aquell període fosc en què es debatiren i decidiren tants símbols valencians (el nom de la llengua, del País, la bandera...), d'una batalla que, lamentablement, encara està latent i continua enfrontant determinats sectors socials.

El documental naix com a iniciativa del d'un projecte presentat per Albert Montón a l'edició 2001-2002 del Master de Producció i Edició de Continguts Audiovisuals del Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València. La idea va despertar interès i el documentalista Llorenç Soler va assumir-ne la direcció i Miquel Francés la producció.

El nom del documental s'agafa d'un llibre d'Alfons Cucó, qui va viure en primera persona molts d'aquells esdeveniments, que posteriorment va analitzar i escriure.

Després del documental hi haurà un col·loqui.