dilluns, 5 de gener del 2009

Divendres, sopar de presentació de la Coordinadora de Muixerangues de la Marina Alta


Coneixes les muixerangues? Segur que has sentit parlar de les torres humanes que fan a Algemesí o a Catalunya. Són una tradició festera ben valenciana que amb el temps s'ha anat perdent a la majoria de pobles. T'agradaria formar part d'una muixeranga de Gata?
El divendres d'aquesta setmana, dia 9, a les 21.00h., hi haurà un sopar de pa i porta (vosaltres porteu els entrepans i el Casal posa la beguda del sopar i la picadeta) de presentació de la Coordinadora de Muixerangues de la Marina Alta, que ja ha muntat una muixeranga a Pego. L'objectiu del sopar és informar de la seua tasca aquelles persones interessades i, sobretot, comprovar si hi ha un grup de gent suficient per muntar una colla de muixerangues a Gata. Cal, per a això, que hi haja gent de diferent edat, estatura, corpulència, etc. Cas que no hi haja prou gent, existeix una segona possibilitat, que és formar part de la muixeranga de Pego o d'alguna altra que puga eixir a la comarca.
És per això que us animem a tots i a totes les interessades a apropar-vos-hi divendres a sopar, tant si teniu interés a formar-ne part com si sols voleu saber-ne més sobre aquesta tradició valenciana i els esforços que s'estan fent a molts pobles per recuperar-la.