dilluns, 19 de novembre del 2007

El primer repetidor a tancar serà el de la Carrasqueta

Ahir ACPV-Gata informava sobre la campanya de TV-3 per pagar la multa de 300.000€ i hui mateix el president d'ACPV informa els socis sobre l'imminència del tancament del repetidor de la Carrasqueta, a Xixona:


Us informem que malgrat les declaracions polítiques dels últims dies que apuntaven a una solució negociada de la recepció de TV3 al País Valencià, la Generalitat Valenciana ha demanat autorització judicial per a executar forçosament la clausura dels repetidors propietat d’ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ i impedir la recepció dels programes de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió al País Valencià (TV3, C33, 300,3/24).

Hem rebut la notificació del Jutjat del Contenciós Número 1 d’Alacant per la qual s’autoritza, a petició de la Generalitat Valenciana, l’accés al repetidor de la Serra Carrasqueta, al terme municipal de Xixona per tal de “procedir a l’execució forçosa de l’ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l’apagada i precinte dels equips corresponents”.


L’autorització atorga quinze dies a l’administració valenciana per a dur a terme el tancament forçós, per la qual cosa, aquest es pot produir en qualsevol moment, si bé, primerament i per exigències legals la Generalitat ha de comunicar a ACPV el dia i hora en el que es realitzarà. Tot i que encara no hem rebut cap notificació respecte a la resta de repetidors (Mondúver i Bartolo), tot apunta a que ja estan demanades i es poden fer efectives en breu.

És per això, que us demanem, una vegada més, que es mobilitzeu i manifesteu pacíficament i pública per evitar el tancament del repetidor de la Serra Carrasqueta quan es sàpiga el dia en què s’intentarà procedir a l’execució forçosa de l’ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l’apagada i precinte dels equips corresponents”.

Eixiran autobusos des d’Alacant, Alcoi i València, per anar a la Serra Carrasqueta. Podeu posarse en contacte amb el Casal Jaume I d’Alacant per reservar la vostra plaça d’autobús al telèfon 96 520 56 67; casaldalacant@acpv.cat. Per reservar plaça en els autobusos d’Alcoi, telefoneu al 96 552 0148; alcoi@acpv.cat. Per reservar plaça en els autobusos de València, telefoneu al 963918386; campanyatv3@acpv.cat.

La Generalitat mostra amb aquesta “execució forçosa” per a tancar els repetidors, que mai ha tingut cap voluntat política d’arribar a un acord de reciprocitat de les retransmissions televisives amb el govern català, i que les declaracionons fetes fins al dia d’avui tenen com a única intenció desmobilitzar els ciutadans i entitats que defensen la pluralitat informativa i un espai de comunicació nacional per tal de garantir el futur de la nostra llengua.

Des de la delegació de Gata, com al mes de maig passat, us encoratgem perquè tota aquella que puga anar-hi i tinga una disponibilitat més àmplia, es manifeste pacíficament a la Carrasqueta quan arribe el dia. Només sapiem la data us la farem saber.

A més a més, la campanya de les litografies continua endavant, ja sabeu que podeu posar-se en contacte amb la junta per arreplegar-les i per si en voleu més.