dimarts, 3 de juny de 2008

Caminada pel terme de reconeixement de plantes medicinals

Una quinzena de persones vam desafiar diumenge el pronòstic plujós durant la caminada de reconeixement de les nostres plantes medicinals amb la Tècnic Forestal Mariví Pastor, l'autora del Catàleg Florístic de Gata. A pesar de la pluja dels dies anteriors i de l'anunci d'aigua per al mateix diumenge, el matí va començar núvol i va acabar assolellat, bé que poc després d'acabar la caminada va començar a fer gotes.


Durant l'eixida, que va començar per l'assagador de les Comes, vam anar fent unes quantes parades, en les quals l'especialista explicava el nom de la planta que teníem al davant, quines són les propietats medicinals i quins els procediments per aprofitar-les. Abans d'això, ens va introduir a la recol·lecció en muntanya, amb una sèrie de consells i recomanacions sobre com collir i com preparar oli, alcohol o infusions de plantes. Els assistents van aprofitar per arreplegar de forma respectuosa amb els vegetals i amb el medi ambient, branquetes d'aquelles plantes que els van interessar.Una caminada molt interessant que demana una segona edició per a l'any vinent, això sí, al mes de maig, que és el mes en què les plantes estan en el punt òptim per arreplegar-les i aprofitar-ne les propietats medicinals.
Com sempre teniu les fotos penjades un poc més avall.
***
ACTUALITZACIÓ: Ara podeu trobar al peu de les fotos de la caminada, en aquelles on apareixen les plantes de què va parlar Mariví Pastor, la utilitat que tenen i els usos que se'n feien. Sols heu de punjar damunt de cada imatge i veureu el comentari.