dijous, 5 de juny del 2008

Demà, "Ovidi Montllor. Crònica d'un artista" al Casal


La delegació de Gata d'Acció Cultural del País Valencià projectarà demà divendres 6 de juny el documental Ovidi Montllor. Crònica d'un artista, un treball de Televisió de Catalunya per al Canal 33 que fou realitzat coincidint amb els 10 anys de la mort del cantautor d'Alcoi, el 2005.


Aquest documental vol retre homenatge a l'Ovidi artista però també a la persona vista pels amics, companys i familiars que el van tenir més a prop. Dins l'àmbit artístic musical hi apareixen les opinions de Toti Soler, Raimon, Pi de la Serra i Guillermina Motta. En la parcel·la del teatre hi intervenen Alfred Lucchetti, Joan de Segarra i Joan Ollé.


Per la part familiar hi apareixen la seua filla Jana i la seua viuda Neus Solsona, i pel que fa al terreny purament de les amistats hi intervenen Josep Morata restaurador de Cal Pere i el pintor alcoià Antoni Miró.

Pel que fa a les noves generacions que l'han tingut com a referència hi participen el cantautor de Xàtiva Feliu Ventura, el grup de rock de Vilafranca del Penadés Inadaptats, i la seua biògrafa, la periodista Núria Cadenas. Finalment, i com a regal exclusiu d'este documental, s'hi inclou una gravació inèdita de la celebrada Homenatge a Teresa a càrrec del nord-català Pascal Comelade i el valencià Miquel Gil.

Ovidi Montllor Mengual va ser un dels artistes més complets i compromesos que van adherir-se al moviment de la Nova Cançó. Autor, intèrpret, actor, rapsode i músic, va destacar per la intensitat dramàtica i poètica que va saber transportar al seu ofici. La fortuna, però, va girar-li massa vegades l'esquena, i els reconeixements li van arribar massa tard.


(estret de la revista FOLC núm. 21 de març-abril 2005)