dimecres, 26 de setembre del 2007

Divendres, "Rock per a perdedors"


Els barcelonins Rosa-Luxemburg, finalistes del concurs Sona9 2006 i els gaters Carcoma seran els protagonstes de la nit de pop-rock programada divendres que ve dins de les festes de Sant Miquel a Gata. El concert començarà a partir de la 1.00 hores al pàrquing del poliesportiu de les Sorts i està organitzada per ACPV-Gata amb la col·laboració de l'Ajuntament d'aquesta població de la Marina Alta.


Rosa-Luxemburg, (finalistes del prestigiós concurs de maquetes Sona9) arriba a Gata per presentar el seu primer disc homònim, un treball que, com afirma el quartet barceloní "s’allunya del rock polític català per intentar ser la punta de llança d’una inflexió generacional dins l’escena del rock català trencant-ne tots els convencionalismes". Així, en el seu primer LP homònim demostren les maneres que sumades a la seua reconeguda actitud i espectacle en els directes els han portat a ser seleccionats com a millor grup de Pop-rock en l’edició del sona9 2006 i guanyadors del concurs primavera per la llengua 2006.

Segons s'autodefineix el grup, fan "rock per a perdedors" i el seu so és "cru, potent i modern: una adaptació postclàssica del rock dur i simfònic dels anys 70, el heavy i el technopop dels 80 reformulat amb un resultat proper al de grups com Motorpsicho, The Strokes o INTERPOL".


Finalment, el grup català ja ha anunciat que "Autobiografia oficial" serà el títol del seu segon disc, enregistrat a Ultramarinos Costa brava pels germans Víctor i Santi García sota la producció d'Èric Fuentes (The unfinished sympathy).

Per la seua banda Carcoma és un grup de Gata que va nàixer a partir de la formació primitiva Fik de Barbarit el 2003. Des d'aquell moment el grup ha canviat alguns dels seus membres fins arribar a la formació definitiva actual, que va debutar a les acaballes del 2005. Actualment roden per la comarca donant a conèixer la seua maqueta Adictos al Rock n‘Roll, que no ha deixat ningú indiferent en els seus potents directes. A més estan esperant gravar prompte el seu primer llarg, que de segur no defraudarà els seus fans.

Amb aquestes bases ACPV-Gata proposa als gaters i visitants un còctel de bona música i festa per a posar la banda sonora al final de l'estiu en aquestes festes de Sant Miquel. Una nit plena d'ambient i bones sensacions que convida a ser compartida amb tothom.
Si voleu saber-ne més feu clic ací, on podreu escoltar-los i veure els vídeos musicals del seu primer LP.